Om karnevalen

Om karnevalen
Om karnevalen

Kulturkarnevalen

Kulturkarnevalen är ett årligen återkommande evenemang för dig som går i årskurs 7-9, folkhögskola, gymnasium, yrkesläroanstalt eller i svensk språkbadsklass. Karnevalen har ordnats aderton gånger på olika orter i Svenskfinland och år 2020 som en hybridversion. Under karnevalen deltar man i olika labb (workshops) inom konst och kultur och olika kvällsprogram. Alla samlas till en karnevalsfest där de olika labben presenteras.

Kulturkarnevalen 2021
Många har saknat att samlas, och nu när vi är på väg mot det nya normala vill vi erbjuda möjligheten att ses igen! Tack vare de lättade restriktionerna och stor efterfrågan på live evenemang har vi beslutat att samla de flesta labb till Grankulla! Du kan också delta i ett labb online. 

Labben är som vanligt riktade till ungdomar i årskurs 7-9, folkhögskola, gymnasium, yrkesläroanstalt eller i svensk språkbadsklass, men nytt för i år är att online labben är öppna för alla under 29 år.

 

Om karnevalen

Ambassadörerna finns i olika skolor i Svenskfinland och de hjälper till med att marknadsföra karnevalen i skolorna och i sociala medier. Vill du också bli ambassadör? Välkommen att ta kontakt med info(at)kulturkarnevalen.fi

 

Föreningen Kulturkarnevalen rf och Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS rf i samarbete med Borgå stad, Borgå Folkakademi – Akan, Climate Move, DUNK — De Ungas Musikförbund i Svenskfinland, Luckan UngInfo – Ärligt talat chatten, Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, Nylands Svenska Ungdomsförbund NSU, Radio X3M, Tunne ry – Känsla rf, UngMartha.

   

       

                            

Svenska Kulturfonden, Undervisnings- och kulturministeriet, Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse, Konstsamfundet, Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd, Otto A. Malms donationsfond, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond, Stiftelsen Tre Smeder, Waldemar von Frencells stiftelse, William Thurings stiftelse.