Drag

Labbet riktar sig till dig som vill pröva på att skapa en rollkaraktär av ett annat kön, göra teaterövningar och ha kul. Vi kommer att skapa och bekanta oss med både en fiktiv manlig karaktär (Drag King) och kvinnlig karaktär (Drag Queen). Genom att klä på oss könstypiska kläder och förändra vårt utseende med hjälp av smink och accessoarer, kommer vi att dyka in i en helt ny värld.

Vi kommer att utforska stereotypt manliga och kvinnliga uttryck genom drama- och teaterövningar, och reflektera över hur dessa uttryck både ger oss möjligheter och sätter gränser. Målet är att experimentera, tillåta och ha kul tillsammans. Inga förkunskaper behövs - endast en nyfikenhet på att prova på drag och reflektera över de olika könsidentiteterna och hur de påverkar oss.

Sofia Törnqvist, utbildad skådespelare från Teaterhögskolan i Helsingfors, kommer att leda labbet. Sofia har över 20 års erfarenhet som skådespelare, regissör och pedagog. Hon är medlem i teatergruppen Subfrau som utforskar könsroller, makt och jämställdhet.

TA MED: Könstypiska kläder, skor och klackskor, mössa/lippis/smycken m.m. för att skapa både en manlig och en kvinnlig karaktär. De manliga kläderna och skorna får gärna vara en storlek större än vad du själv har, de kvinnliga kläderna och skorna ska gärna passa. Smink, hår och accessoarer finns på plats.

LABBLEDARE: Sofia Törnqvist

PLATSER: 10