Drag (Grankulla)

Drag (Grankulla)

Labbledare: Kim Gustafsson och Sofia Törnqvist

I labbet får du göra både en fiktiv mans- OCH kvinnokaraktär. Du väljer sedan vilken du vill jobb vidare med. Genom att klä dig i könstypiska kläder och förändra ditt utseende med hjälp av smink och accessoarer stiger du in i en ny värld. Genom drama- och teaterövningar på stereotypt manligt och kvinnligt uttryck funderar vi hur det ger oss möjligheter eller sätter gränser. Målet är att testa och ha kul tillsammans. Kom med nyfiket på att pröva på drag och fundera lite på vilka könsidentiteter som finns och hur de påverkar oss.

Ta med: Könstypiska kläder, skor och klackskor, mössa/lippis/smycken m.m. för att skapa både en manlig OCH en kvinnlig karaktär. De manliga kläderna och skorna får gärna vara en storlek större än vad du själv har, de kvinnliga kläderna och skorna ska gärna passa.
Smink, hår och accessoarer finns.

Sofia är skådespelare och regissör och lärare bla. i crossdressing. Medlem och grundare av den nordiska teatergruppen Subfrau. Kim är skådespelare, sångare och Drag Queen, som har uppträtt i Finland och runt om i Europa.

Antal: 16