Trashion

Skräp möter mode!

Detta labb ger dig möjligheten att skapa nya moderiktiga plagg och accessoarer genom att återvinna kläder och textilier. Labbet börjar med en introduktion till konceptet bakom Trashion, varefter varje deltagare får ett materialpaket.

Deltagarna ska, utifrån sitt materialpaket, designa en minikollektion av kläder och accessoarer eller inredningsföremål och sedan tillverka ett av de designade objekten. Under den praktiska delen kommer vi att experimentera med olika tekniker för att bearbeta och förändra material, inklusive färgning, tryckning, målning och olika sömnadstekniker.

Ledare för labbet är Heidi Wikar, en utbildad modedesigner som arbetar som frilansande kostymdesigner och scenografiplanerare för olika teatrar runtom i Finland. Heidi gillar att skapa både stiliserade, minimalistiska fantasivärldar och färgsprakande sagovarelser och påhittade universum. Som kläddesigner är Heidi intresserad av att designa coola produkter vars framställning inte tär för mycket på vår jords resurser samt plagg som inspirerar folk att röra på sig i sin vardag

TA MED DIG: Oömma kläder.

LABBLEDARE: Heidi Wikar

PLATSER: 12

 

 

 

Viktig info från labbledaren:

  • Ta med er o-ömtåliga kläder samt svarta byxor och en neutral svart överdel att ha som grund då vi fotar eller visar vad vi åstadkommit under labbet. Tänk t.ex. att du vill ha ett foto på dig själv eller en labbkompis i en nysydd hatt eller tröja, då fyller vi på helheten med enkla svarta plagg. 

  • Var och en behöver sin telefonkamera under workshoppen. Se till att det finns utrymme i din telefon så att du kan fotografera. Ifall du tar med egna syredskap eller pennor se till att märka dem t.ex. med en bit tejp + namn. 

  • Om du inte är van att sy, öva dig gärna innan labbet. Det är inte svårt. Jag önskar även att ni googlar lite angående ”upcycled fashion”.