Inhemsk mat på alla fat
Här kommer ni inspireras att tillreda förmånlig, nyttig, näringsrik, inhemsk och framförallt god mat.
Deltagarna kommer att lära sig hur man planerar balanserade måltider och väljer lokala råvaror. Vi kommer att fokusera på praktiska och enkla recept som är både budgetvänliga och hälsosamma. En av labbdagarna kommer att ägnas särskilt åt att laga enkla och goda fiskrätter med inhemsk fisk. Deltagarna får då lära sig mer om olika inhemska fiskarter samt hur man tillreder lättlagade och smakrika rätter med fisk som huvudingrediens. Under ledning av Ungmartha får deltagarna möjlighet att själva laga och smaka på maten. Workshopen avslutas med tips om hur man kan fortsätta att äta nyttigt och budgetsmart hemma. Målet är att öka deltagarnas kunskap om hälsosam kost, förbättra deras matlagningsfärdigheter och uppmuntra användning av inhemska råvaror – särskilt fisk.
Labbledare: Marie Kellgren och Sandra Mellberg och ledare från UngMartha. Marie och Sandra kommer från Marthaförbundets projekt Smartfisk - från hav till tallrik.
Ta med: Hårband vid behov, bekväma kläder, inneskor
Platser: 16 st
I samarbete med UngMartha
![]() |
|