Musikal

Hur berättar jag en historia genom en sång?

I musikallabbet får du lära dig konkreta verktyg, som professionella sjungande skådespelare använder sig av på scenen. Du får lära dig om olika musikaltyper och musikalhistoria. Du får prova på dans, fysisk teater och att skapa ett ensemblenummer. Labbat är riktat till dig som är intresserad av musik, sång och teater. Vi kommer att arbeta individuellt och i grupp. Vi sjunger med varann, för varann och skapar situationer tillsammans. Som förarbete ska du lära dig utantill - en valfri solosång från en musikal och en ensemblesång som labbledarna väljer. Vi sänder mera information och instruktioner till alla anmälda. 

Under labbets sista dag får du också se matinéföreställningen av den nyskrivna musikalen “Vänd om min längtan” på Wasa Teaters stora scen.  

Vi som leder labbet är skådespelare och sångare Isa Lindgren-Backman och musikalartist och scenkonstpedagog Kristian Snellman från Musikteater i Österbotten.  

TA MED: Anteckningsmaterial, vattenflaska och kläder, som du lätt kan röra dig i. 

LABBLEDARE:  Isa Lindgren-Backman och Kristian Snellman

PLATSER: 12

Labbet sker i samarbete med Musikteater i Österbotten och Wasa Teater. 

mö
 
wt
Viktig info från labbledarna:

Välj en valfri låt från en musikal (som spelats på en teaterscen). Ifall du behöver hjälp med val av låt eller noter, hör av dig till musikteateriosterbotten(at)gmail.com 

Under kursen ackompanjeras alla av en pianist. Skicka in noterna på din låt senast 25.10 till e-posten ovan.

Lär dig också sången “Aquarius” från musikalen “Hair”. Länk till sången i bilaga. Du behöver inte oroa dig för stämmor eller liknande. Det löser vi under kursens gång. Alla får utgå ifrån egen nivå och erfarenhet!