Teatershow 

Ett utökat labb som startar redan innan Kulturkarnevalen där vi tillsammans skapar en teatershow som kommer att spelas pKulturkarnevalen.

Labbet arrangeras i samarbete med Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU

Anmälan är stängd för det här labbet. 

Tycker du om att uppträda, spela teater, dansa eller kanske sjunga? Då ska du komma med och göra Kulturkarnevalsshow! Under tre veckoslut i höst och under Kulturkarnevalen kommer vi tillsammans att skapa en teatershow som kommer att spelas för alla deltagare på  jubileumskarnevalen i november.

Vi kommer tillsammans att hitta på och göra manuset och materialet till showen under de tre första veckosluten. Allt skapas tillsammans och beroende på deltagarnas styrkor och intressen. Så om du tycker om att uppträda så är det här din chans att komma med och göra något riktigt häftigt! Vi kanske kommer att göra talscener, korta monologer, fysisk teater, dansnummer, sångnummer eller varför inte akrobatik? Du bestämmer!

Med hjälp av improvisation och teaterövningar kommer vi att skapa innehållet under de tre veckosluten, du behöver inte ha någon direkt tidigare erfarenhet men det är väldigt bra om du tycker om och har stått på en scen tidigare.

"Jag heter Julle (hen/hens) och det är jag som kommer leda teatershow-labbet! Jag har studerat scenkonstpedagogik i Jakobstad de senaste tre åren, och sedan jag började spela teater som 10-åring har jag varit med i sommarteater, musikaler och en hel del andra teaterprocesser!

När jag inte spelar teater så brukar jag bland annat rita, skriva och bordsrollspela. Det sistnämnda har också lett till att jag har en rätt stor tärningssamling som börjar vara svår att förvara. I teatershow-labbet kommer vi jobba tillsammans och skapa en riktig show för alla KK-deltagare, och jag hoppas ni är lika taggade som jag!"

LABBLEDARE: Julle Vestman

TA MED: Kläder som du kan röra dig i och känner dig bekväm i. Gör en lista på tre saker innan första träffen; det kan vara t.ex musik, en dikt, en dansrörelse eller bara ett tema; något som inspirerar er som du vill ska vara med i showen. Om en av de här tre sakerna är en sak, ta gärna med den också!  Vattenflaska och penna.

PLATSER: 12

Datum & tidtabell

Helg 1: 16-18.9 i Helsingfors 
Helg 2: 14-16.10 i Helsingfors
Helg 3: 28-30.10 i Helsingfors

Lördagar: 10:00-19:00
Lunch 12:00-13:00
Mellis 14:30-15
Middag 17:00-18:00

Söndagar kl. 9:00-16:00
Lunch 12:00-13:00
Mellis 14:30-15

Kulturkarnevalen 10-13.11 i Borgå

Anmälan och förfrågningar

Anmälningstiden har utgått.

Alla antagna har fått meddelande om plats och tidtabeller. 

Kostnad

Det kostar endast 60 € att delta i alla tillfällen + karnevalen! Här ingår också resor och logi för dig som kommer långt ifrån. Alla deltagare bjuds på mat under helgerna. Så wow! 

 

 

 

Bubble character