Speldesign

Bli en del av spelvärlden: skapa, testa, och förvandla dina idéer till verklighet.

Speldesignlabbet är för dig som vill få en snabbkurs i grunderna för hur man tillverkar spel. Vi kommer att generera spelidéer, prova på att koda, och bygga enkla spelprototyper. Speldesign är en komplex och mystisk konstform, med sitt eget språk och sina egna regler, och vi kommer att skrapa på ytan av den nu största underhållningsbranschen i världen. Vi kommer att arbeta i spelmotorn Unity, programmera med C# och skapa lite grafik i Krita. Ingen tidigare erfarenhet krävs, så om du har en liten dröm om att skapa spel, kom och häng med oss!

Labbladare för detta labb är Ludwig "Ludde" Sandbacka, en illustratör, speldesigner och manusförfattare från Korsholm. Han studerade illustration på Winchester School of Art i England och sedan speldesign på Kungliga Danska Konstakademin i Köpenhamn.

TA MED DIG: Dator med gratisprogrammen Visual Studio, Unity 3D och Krita installerade

LABBLEDARE: Ludwig “Ludde” Sandbacka

PLATSER: 14

 

Viktig info från labbledaren:

  • Ta med dig din dator och se till att ladda ner gratisprogrammen Visual Studio, Unity 3D (sign up som student/hobbyist för gratis tillgång) och Krita. Meddela [email protected] så fort som möjligt (senast 3 veckor före karnevalen) ifall du inte har en egen dator så vi hinner fixa en lånedator åt dig.