Program

Program

Kvällsprogram

Under kvällarna ordnas olika kvällsprogram och drop in labb. Det behövs ingen anmälan till dem.

Vill man umgås med våra fyrbenta vänner, så finns terapihundarna Cindy, Kira och Rosie på plats varje kväll.

   

Torsdag
Icebreakers
Kl. 20:00-22:30
Kom med på FSS traditionella Icebreakers! Vi lär oss känna varandra genom roliga lekar, allting från traditionella lekar man har lekt förut till mera ovanliga lekar. Garanterat det bästa sättet att lära känna dina meddeltagare på Kulturkarnevalen 2019, och få nya vänner för livet!

Torsdag
Open Stage
Kl. 20:00-22:30
Har du alltid drömt om att stå på scen? På FSS Open Stage har du möjlighet att dela med dig av både udda och mindre udda talanger. Om du vill kan du också uppträda tillsammans med en kompis. Scenen är din!

Fredag & lördag
Simma
Fredag kl. 17:30-20:45
(simhallen stänger 21:00)
Lördag kl. 16:30-17:45 (simhallen stänger 18:00)
Kanske ett kvällsdopp efter en intensiv dag? Här kan du motionssimma längs den 25 meter långa banan, njuta av det behagliga vattnet i terapibassängen eller sitta en stund i bubbelpoolen. Ta med simkläder! Eller så tar du bara en dusch. Vanlig bastu och ångbastu finns att tillgå.

Fredag
Debatt
Kl. 18:00-23:00
Kulturkarnevalen är inget utan FSS supercoola debatt. Alla får en möjlighet att framföra sin åsikt i mer eller mindre aktuella ämnen om allt från skolmat och läxor till EU & NATO. Man får gärna utmana våra styrelsemedlemmar i sitt favoritämne – FSS är alltid redo för lite eller mycket debatt!

Fredag
Pimp my KK-shirt och Photobooth
Kl. 18:00-23:00
Det här är ett kvällslabb du inte vill missa. Det är bara att komma förbi, för här kan du göra din KK-skjorta eller KK-bag helt unik. Vi har glittret, paljetterna, färgerna, snören och allt annat man kan klistra eller sy fast. Men det är du som har idéerna! Sätt dig ner och låt kreativiteten flöda! I samma rum har vi all möjlig rekvisita, samt en kamera. Så ta med din kompis och föreviga er KK-experience, och kom och lär dej mer om FSS!

Fredag
VRID OCH VÄND PÅ VERKLIGHETEN!
Kl. 18:00-23:00
Häng med på olika simulationer, lekar och diskussioner som är typiska för Prometheus-lägret stöd rf:s, alltså Protus, sommarläger! Vi behandlar religiöst och partipolitiskt obundna teman som t.ex. olikhet, samhälle och mänskliga relationer. Alla är välkomna att delta i just så många program som man vill, eller bara undra över vår verksamhet, och även om man kommer mitt i ett program går det för det för det mesta att hoppa in. Programmen tar ca 15-40 minuter. Avslutningsvis läser vi en godnattsaga (ca 22:40)!
Arrangör: Prometheus-lägret stöd

Fredag
Spela ukulele!
Kl.18:00-23:00
Att spela ukulele är lätt och jätteroligt! Ukulelen är ett litet instrument med bara fyra strängar som det är lätt att ta med sig vart man än råkar vara på väg. Nu har du en chans att pröva hur det känns att spela på det här fantastiska instrumentet! Redan med några enkla ackord man spela massor av låtar. Om du har en egen ukulele så ta gärna med den, men det kommer att finnas ukulelen till låns.
Ledare: Christian Starck
Arrangör: Nylands Svenska Ungdomsförbund NSU

Fredag
Utomhuschill
Kl. 18:00-22:00
Frisk luft, något varmt att dricka och ett klimatsmart mellanmål – låter det trevligt så droppa in där ute för en återhämtande naturstund hos Folkhälsan!
Arrangör: Folkhälsan

Fredag
Innecurling
Kl. 18:00-22:00
Curling utan is? Javisst! Innecurling eller mattcurling är en inomhussport och en härlig aktivitet för alla! Ekenäs pensionärer utmanar oss till match. Häng med och se på eller anta utmaningen att kasta ”sten”.
Arrangör: Ekenäs Pensionärer rf

Fredag
Yogastund

Kl. 18:00-19:00
Kl. 19:15 -20:15
Kl. 20:30-21:30
Välj ett av klockslagen och kom med på en skönt avkopplande stund till
Livsstilskällan, stans mysigaste yogalokal. Till levande ljus och skön
musik tränar vi avslappning, andning och enkla stretchande yogarörelser
på mjuka, varma mattor. Vi stärker kropp. Vi stärker sinne. Timmen
passar alla. Välkommen!
Ledare: Ia Snabb, utbildad mediyogalärare och ungdomsyogaledare
Adress: Bryggerigatan 13

Fredag
Vi lever i en värld av konstant förändring. Hur är det att vara ung i dagens verklighet? Vilka tankar väcker framtiden?
Kl.18:00-19:00
Kl.19:15-20:15
Kl. 20:30-21:30
Kom med och utforska olika synvinklar. Hur kan du som ung påverka din framtid? Vilka faktorer styr dig och hur kan du ta ansvar över ditt eget liv? Vi behandlar frågor som intresserar deltagarna och finner tillsammans olika lösningar som förebygger press och stress.
Ledare: Susanna Grönroos och Lotta Ora
Arrangör: Sveps ungdomsverkstad

Fredag
Kulturkarnevalen 3.0
Kl. 18:00-21:00
Vi vet alla att Kulturkarnevalen är höstens bästa evenemang, men har du en idé på hur karnevalen kunde lyftas till nästa nivå? Kulturkarnevalen på månen? Mera vegetarisk mat? Silent disco? En vårkarneval? Inga ideér är för små eller för stora för denna workshop! Här får du slänga ut dina galnaste ideér eller simplaste förbättringsförslag, och tillsammans väver vi ihop allt till en genomförbar idé!
Kom med och skapa framtidens Kulturkarneval!
Ledare: Adriana Knispel

Fredag
Jag räcker till.
Kl. 18:00-21:00
Det är lätt att mäta sitt eget värde genom andras ögon. Vi glömmer ofta bort att det viktigaste är hur vi ser på oss själva och hur vi får oss själva att må. Kom och boosta ditt självförtroende tillsammans med Luckan Unginfo i form av en workshop. Under workshopen kommer vi skapa moodboards och lära oss nya saker om oss själva och varandra.
Arrangör: Luckan UngInfo

Fredag
Nånej – Det där e’ ju fake news!
Kl. 18:00 – 21:00
Varför berätta sanningen när det är lättare att ljuga? Men varför ljuger man? Vem är det som ljuger? Och vem är det som gagnas av lögnerna? Under Agendas drop in labb får du se om du kan skilja på riktiga och falska nyheter, lära dig känna igen fake news med hjälp av källkritik samt diskutera kring varför det överhuvudtaget finns fake news.
Ledare: Ted Urho
Arrangör: Tankesmedjan Agenda

Fredag
Regnbågsverkstad
Kl. 18:00-21:00
Vi stiger in i de olika regnbågsflaggornas färggranna värld, funderar på mångfalden av kön och sexuell läggning, vad identitet betyder i allmänhet och vad pride (stolthet) innebär i regnbågssammanhang. Verkstaden passar alla och ingen deltagare behöver berätta om sig själv om hen inte vill.
Arrangör: Regnbågsankan