Program

Program

Kvällsprogram

Under kvällarna ordnas olika kvällsprogram och drop in labb. Det behövs ingen anmälan till dem. Bl.a kommer det att finnas yoga drop in, workshopen #fakenews och så kan du testa på att spela ukulele. Alla är också välkomna att stiga in regnbågsflaggornas färggranna värld och delta i Regnbågsankans verkstad. Svenska Skolungdomsförbund FSS kommer att bjuda på en del roliga kvällsaktiviteter och så kan man besöka simhallen i Ekenäs.
Vill man umgås med våra fyrbenta vänner, så finns terapihundarna Cindy och Kira på plats varje kväll.

Fredag:

VRID OCH VÄND PÅ VERKLIGHETEN!
Kl. 18:00-23:00

Häng med på olika simulationer, lekar och diskussioner som är typiska för Prometheus-lägret stöd rf:s, alltså Protus, sommarläger! Vi behandlar religiöst och partipolitiskt obundna teman som t.ex. olikhet, samhälle och mänskliga relationer. Alla är välkomna att delta i just så många program som man vill, eller bara undra över vår verksamhet, och även om man kommer mitt i ett program går det för det för det mesta att hoppa in. Programmen tar ca 15-40 minuter. Avslutningsvis läser vi en godnattsaga (ca 22:40)!
Arrangör: Prometheus-lägret stöd

 

Utomhuschill
Kl. 18:00-22:00

Frisk luft, något varmt att dricka och ett klimatsmart mellanmål – låter det trevligt så droppa in där ute för en återhämtande naturstund hos Folkhälsan!
Arrangör: Folkhälsan


Yogastund

Kl. 18:00-19:00
Kl. 19:15 -20:15
Kl. 20:30-21:30
Välj ett av klockslagen och kom med på en skönt avkopplande stund till
Livsstilskällan, stans mysigaste yogalokal. Till levande ljus och skön
musik tränar vi avslappning, andning och enkla stretchande yogarörelser
på mjuka, varma mattor. Vi stärker kropp. Vi stärker sinne. Timmen
passar alla. Välkommen!
Ledare: Ia Snabb, utbildad mediyogalärare och ungdomsyogaledare
Adress: Bryggerigatan 13

Kulturkarnevalen 3.0
Kl. 18:00-21:00Vi vet alla att Kulturkarnevalen är höstens bästa evenemang, men har du en idé på hur karnevalen kunde lyftas till nästa nivå? Kulturkarnevalen på månen? Mera vegetarisk mat? Silent disco? En vårkarneval? Inga ideér är för små eller för stora för denna workshop! Här får du slänga ut dina galnaste ideér eller simplaste förbättringsförslag, och tillsammans väver vi ihop allt till en genomförbar idé!
Kom med och skapa framtidens Kulturkarneval!

 


Jag räcker till.
Kl. 18:00-21:00

Det är lätt att mäta sitt eget värde genom andras ögon. Vi glömmer ofta bort att det viktigaste är hur vi ser på oss själva och hur vi får oss själva att må. Kom och boosta ditt självförtroende tillsammans med Luckan Unginfo i form av en workshop. Under workshopen kommer vi skapa moodboards och lära oss nya saker om oss själva och varandra.
Arrangör: Luckan UngInfo

 

Nånej – Det där e’ ju fake news!
Kl. 18:00 – 21:00

Varför berätta sanningen när det är lättare att ljuga? Men varför ljuger man? Vem är det som ljuger? Och vem är det som gagnas av lögnerna? Under Agendas drop in labb får du se om du kan skilja på riktiga och falska nyheter, lära dig känna igen fake news med hjälp av källkritik samt diskutera kring varför det överhuvudtaget finns fake news.
Ledare: Ted Urho
Arrangör: Tankesmedjan Agenda