Välkommen till Kulturkarnevalens hemsida!

I väntan på Kulturkarnevalen 2019 kan du här bekanta dig med material från tidigare år och information om karnevalen och dess historia. Information om Kulturkarnevalen 2019 dyker upp här senare under året!

Teater On the Road

Labbledare: Jani Lastuniemi

I detta labb kommer vi att göra teater var som helst. Vi kommer att föra teatern ut på gatan och bland människorna. Kanske vi gör teater i en bil, på en parkeringsplats, i en rondell eller varför inte på en färja. Redan på medeltiden uppförde man teater på gator och torg med målsättningen att underhålla och påverka. Hur kan vi göra detta år 2018? Vad händer då vi packar ner våra känslor och tankar i en kappsäck och plötsligt öppnar den mitt i vimlet? Hur reagerar vår omgivning och våra medmänniskor då?
Detta labb är menat för dig som vill undersöka scenisk gestaltning på andra spelplatser än i det traditionella teaterrummet. Syftet är att formulera och utforma ett Site Specific teaterprojekt. Detta kräver att vi själva är modiga och redo att hoppa med på en spännande resa, som ingen vet slutresultatet på.

”Nothing behind me, everything ahead of me, as is ever so on the road.” – Jack Kerouac

Jani är en fundersam drömmare som fortfarande tror att vi med hjälp av teater kan påverka vår omgivning och göra världen och livet lite mer intressant och bättre.

Platser: 12

Labbet sker i samarbete med Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f.