Välkommen till Kulturkarnevalens hemsida!

I väntan på Kulturkarnevalen 2019 kan du här bekanta dig med material från tidigare år och information om karnevalen och dess historia. Information om Kulturkarnevalen 2019 dyker upp här senare under året!

Tabletop Roleplaying Game

Labbledare: Christian Enlund och Jesper Oksanen.

Dungeons & Dragons är ett “pen and paper”-rollspel, ett bordsspel där man gör en karaktär i en story, och får spela den karaktären. Det speciella med D&D, till skillnad från bordsspel och datorspel, är personen som kallas för Spelledare. SL:s uppgift är att skriva storyn och se till att spelet fungerar. Bara fantasin begränsar möjligheterna i spelet, till skillnad från t.ex. datorspel, som har strikta regler. I D&D säger spelarna vad de vill göra och SL funderar om det går att göra och beskriver vad som händer. Ofta måste man också rulla en tärning för att se hur det gick.

Vi kommer att berätta om D&D, skapa karaktärer, spela med karaktärerna och ge förslag och tips om att starta en egen D&D-grupp.

Ta med: Egen anteckningsbok & pennor, frivilligt, finns också på plats.

Christian och Jesper har tillsammans över 17 års erfarenhet av D&D samt andra rollspel, och har under de senaste fyra åren spelat D&D tillsammans, båda som spelledare och spelare.

Platser:10