Välkommen till Kulturkarnevalens hemsida!

I väntan på Kulturkarnevalen 2019 kan du här bekanta dig med material från tidigare år och information om karnevalen och dess historia. Information om Kulturkarnevalen 2019 dyker upp här senare under året!

Estradpoesi

Labbledare: Nicklas Lantz

Älskar du ord? Tycker du om att stå på scen? Bra! Då ses vi på labbet i Estradpoesi.
Vi ska försöka lära oss att sätta ihop orden så att vi får dem att lyfta från pappret. Att framföra estradpoesi är ju så mycket mer än att bara läsa texten. Hur använder man kroppen? Vågar man mena vad man säger? Hur använder man allitterationer, liknelser och metaforer? Var kan man ta paus, eller viska och var kan man skrika och låta orden spruta ut i 180? Hur använder man mikrofonen effektfullt?

Ta med: Dina egna dikter, texter eller anteckningar. Eller skriv nya på plats, så ska vi se hur vi bäst kan få dem att beröra publiken.

Välkomna!

”Jag är skådespelare, regissör och musiker. Jag deltog i Poetry Slam SM i Göteborg 2006 och vann de åländska mästerskapen i estradpoesi 2014 och 2016. Jag skriver allt från poesi till teatermanus och jobbar ofta med enmansföreställningar. Jag har helt ensam framfört klassiker som Romeo & Juliet och Hamlet.”

Platser: 12