Välkommen till Kulturkarnevalens hemsida!

I väntan på Kulturkarnevalen 2019 kan du här bekanta dig med material från tidigare år och information om karnevalen och dess historia. Information om Kulturkarnevalen 2019 dyker upp här senare under året!

Ljud- och musikproduktion 

Labbledare: Tommy Bergström och Gabriella Hansson

“Hur får jag rösten att låta som om jag är i en stor grotta?”

“Vad händer med handlingen om jag lägger till musik när nån läser en berättelse?”

De frågorna och många andra kommer vi att ställa oss. Du kommer att få en inblick i och få testa en massa olika saker som har med ljud- och musikproduktion att göra: spela in din egen röst, ljud och instrument på flera kanaler, jobba med midi-instrument och loopar, lägga effekter på ljudet, ljudlägga en berättelse, komponera musik till ett beat, mixa, med mera… Vi kommer att använda oss mycket av små studiostationer med ett webbaserat studioprogram, men du får också smakprov på att spela in i en riktig studio. Vi kommer att jobba en hel del i grupp för då kan man hjälpa varandra och vara kreativa tillsammans. Supervälkomna!

Ta med: En laptop om du har en sådan. Märke spelar ingen roll men helst en lite nyare modell som klarar av mer än att skriva på. Vi kommer även ordna några datorer som går att låna.

Gabriella är artist, musiker, låtskrivare, musikproducent och lärare. Hon spelar i bandet SUPERKRAFTER! som gör musik i en lite skruvad blandning av hiphop, visa, jazz och pop. Tommy bor på Åland men kommer från Sverige. Han spelar trumpet och sjunger, och har jobbat som frilandsmusiker sedan 2010.

Platser: 14