DJ & klubbmusik

Labbledare: Nils Ian Bland

I DJ & klubbmusik kommer vi att gå igenom hur man förbereder sig inför ett gig med Rekordbox™.  Vi går snabbt igenom tempo och koncept som energinivå på låtar, hur man beatmatchar och använder sig av effekter.
Vi kommer att använda Pioneer CDJ-2000 spelare och DJM800-mixer, båda är och har varit nattklubbsstandard under en längre period. Målet med labbet är att blåsa på en, förhoppningsvis redan befintlig, glöd och göra deltagarna redo för riktiga DJ-gig.

Ta med: Ett USB-minne med låtar du tycker om (ca. 10 st. men desto fler desto bättre), låtarna bör vara köpta från butiker som t.ex beatport.com eller iTunes och vara i så hög kvalité som möjligt. Fungerande filformat är mp3 (256-320kbps) eller wav. Streamingtjänster som Spotify fungerar tyvärr inte då låtarna måste vara på USB-minnena som ni tar med. Ta gärna med er egna hörlurar och glöm inte dansskorna!

”Jag är en 24-årig musik- och skatenörd som är uppvuxen i Strandnäs, Mariehamn. Jag har DJ:at på nattklubbar hemma på Åland, i Sverige och Finland i snart åtta år.

Platser: 12