Välkommen till Kulturkarnevalens hemsida!

I väntan på Kulturkarnevalen 2019 kan du här bekanta dig med material från tidigare år och information om karnevalen och dess historia. Information om Kulturkarnevalen 2019 dyker upp här senare under året!

DJ & klubbmusik

Labbledare: Nils Ian Bland

I DJ & klubbmusik kommer vi att gå igenom hur man förbereder sig inför ett gig med Rekordbox™.  Vi går snabbt igenom tempo och koncept som energinivå på låtar, hur man beatmatchar och använder sig av effekter.
Vi kommer att använda Pioneer CDJ-2000 spelare och DJM800-mixer, båda är och har varit nattklubbsstandard under en längre period. Målet med labbet är att blåsa på en, förhoppningsvis redan befintlig, glöd och göra deltagarna redo för riktiga DJ-gig.

Ta med: Ett USB-minne med låtar du tycker om (ca. 10 st. men desto fler desto bättre), låtarna bör vara köpta från butiker som t.ex beatport.com eller iTunes och vara i så hög kvalité som möjligt. Fungerande filformat är mp3 (256-320kbps) eller wav. Streamingtjänster som Spotify fungerar tyvärr inte då låtarna måste vara på USB-minnena som ni tar med. Ta gärna med er egna hörlurar och glöm inte dansskorna!

”Jag är en 24-årig musik- och skatenörd som är uppvuxen i Strandnäs, Mariehamn. Jag har DJ:at på nattklubbar hemma på Åland, i Sverige och Finland i snart åtta år.

Platser: 12