Välkommen till Kulturkarnevalens hemsida!

I väntan på Kulturkarnevalen 2019 kan du här bekanta dig med material från tidigare år och information om karnevalen och dess historia. Information om Kulturkarnevalen 2019 dyker upp här senare under året!

Streetart/Graffiti

Labbledare: Dano Django (Daniel Wilhelmsson)

Så länge människan har gått på två ben har vi velat göra avtryck och lämna minnen efter oss, vi har ristat i stenhällar, målat i grottor och rest minnesmärken av olika slag, och den moderna graffitin är väl egentligen precis samma sak. Den här labbet kommer att ge möjlighet att prova på att måla i stort format och tillsammans kommer vi att skapa verk som består av våra ”tags” (signaturer) och vårt ”klotter”, fokus ligger på lekfullhet och inte så mycket på teknik. Det kommer också ingå ett kort snack om graffitihistoria och utvecklingen från olaglig vandalism till konst på fina museer.

Ta med: Oömma kläder

Dano är konstnär från Falköping där han också tillsammans med andra konstnärer driver Rizoma Galleri – ett galleri och kreativ mötesplats med utställningsyta och ateljé. Dano har jobbat som konstnär i flera år och har bla. målat väggmålningar i Falköping, Göteborg, London UK, och i Queretaro – Mexico.

Platser: 12

Labbet sker i samarbete med Nordens Institut på Åland, NIPÅ