Välkommen till Kulturkarnevalens hemsida!

I väntan på Kulturkarnevalen 2019 kan du här bekanta dig med material från tidigare år och information om karnevalen och dess historia. Information om Kulturkarnevalen 2019 dyker upp här senare under året!

Karvsnitt

Labbledare: Anna Häggblom

Lär dig skära mönster i trä! Karvsnitt bygger på några enkla grundsnitt som går att kombinera och variera för att skapa avancerade geometriska mönster. Tekniken kan vara ett konstverk i sig eller användas för att dekorera smycken, accessoarer, inredning eller bruksföremål. I labbet lär du dig om träets egenskaper och hur du använder knivar och eggverktyg. Du lär dig karvsnittstekniken genom övningar och kommer kunna konstruera egna mönster och motiv.

Kanske väljer du att skapa ett smycke, en ask eller något helt annat, målet är att du får med dig ett nytt sätt att skapa i trä!

Ta med: Bekväma kläder och skor som du kan slöjda och måla i.

Anna är en 25-årig slöjdare från Åland. Hon har studerat Ledarskap inom slöjd och kulturhantverk vid Göteborgs universitet och Trä- och smideslinjen vid Vindelns folkhögskola. Hon kan massor om traditionella hantverkstekniker och skapar gärna utifrån det som finns till hands. En nedblåst tallgren kan bli en serie täljda miniskulpturer, en krokvuxen björkstam blir till skedar och järnskrot smids om till knivar.

Platser: 10