Välkommen till Kulturkarnevalens hemsida!

I väntan på Kulturkarnevalen 2019 kan du här bekanta dig med material från tidigare år och information om karnevalen och dess historia. Information om Kulturkarnevalen 2019 dyker upp här senare under året!

Swingdans

Labbledare: Sofia Enros och Daniel Johansson

Swingdanserna, till exempel Lindy hop och Charleston utvecklades i USA och dansas till 1920-, 30- och 40-talets partymusik hot jazz och swing. I labbet utforskar vi vad det var som gjorde att swingdansen slog igenom då och vad som idag får dansare över hela världen att resa land och rike runt för att få dansa.

Ta med: Bekväma kläder och inneskor, gärna dansskor om du har (det är bra om skorna inte har alltför mycket grepp).

När Sofia och Daniel flyttade till Åland för åtta år sedan tog de med sig swingdansen och startade Mildreds swingskola med en levande swingdansscen som mål. Kända för sitt kreativa fotarbete, improvisation och kärlek till dansen har paret undervisat i bland annat Belgien, Schweiz, Sverige och USA, uppträtt tillsammans med musiker och dansare i USA och dansat både på den åländska bioduken och i TV4. 2013 kammade de hem förstaplatsen i Pure Bal Fast Feet Competition i Malmö bland 200 andra internationella dansare, men det är på socialdansgolvet de trivs som bäst, vilket också speglas i deras motto – Kom och dansa med oss!

Platser: 20