Välkommen till Kulturkarnevalens hemsida!

I väntan på Kulturkarnevalen 2019 kan du här bekanta dig med material från tidigare år och information om karnevalen och dess historia. Information om Kulturkarnevalen 2019 dyker upp här senare under året!

Modern dans

Labbledare: Elzbieta Söderlund

Vi kommer att arbeta med material som förenar rörelse och uttryck, som likvärdiga ingredienser. Elzbieta använder sig av olika dansstilar och hennes koreografier bygger på de generösa klassiska linjerna förenade med ett kraftfullt dramatiskt uttryck samt de kommersiella stilarnas kaxighet och nerv. Streetdansens gung och känsla är något som berikar även de andliga stilarna och Elzbieta vill gärna kombinera olika sorters influenser i den skapande processen. Hennes breda intresse handlar om fascinationen av det briljanta och den magiska balansen mellan det kraftfulla och det sublima.

Ta med: Bekväma kläder, sockor (och/eller dansskor om man önskar), vattenflaska. Ha uppsatt hår.

Elzbieta började sin dansutbildning som 10-åring i en balettskola i Polen. Efter att ha erhållit titeln klassisk dansare fortsatte hon sedan sin utbildning vid Musikhögskolan i Warszawa, där hon studerade danspedagogik och koreografi. Efter de 4-åriga studierna erhöll hon magistergrad i konst samt titeln danspedagog. Sedan 1997 arbetar hon som danspedagog vid Ålands Musikinstitut.

Platser: 25