Välkommen till Kulturkarnevalens hemsida!

I väntan på Kulturkarnevalen 2019 kan du här bekanta dig med material från tidigare år och information om karnevalen och dess historia. Information om Kulturkarnevalen 2019 dyker upp här senare under året!

K-pop

Labbledare: Cherie Sabrie och Christina Olin

K-pop står för koreansk popdans. K-poplåtar har alltid häftiga och väl genomtänkta koreografier som passar ihop med känslan i låten. Koreografierna innehåller alltid flera stycken signatursteg som är speciellt gjorda så att tittarna ska kunna lära sig stegen och härma efter. Dansstilen för k-popkoreografier varierar allt från streetdance och hiphop med hård attityd till mer glada, kommersiella stilar m.m, vilket gör k-popdans till en väldigt unik och speciell dansstil att lära sig! Välkomna att dansa med oss!

Cherie & Christina är danslärare på K-dance by KNS Academy i Stockholm, en dansskola som lär ut koreografier till kända k-poplåtar. De är även medlemmar i danscovergruppen R-10 och 2TC som har uppträtt på ett antal olika evenemang runt om i Sverige. Cherie & Christina  lär er inte bara koreografin till kända k-poplåtar utan även karisman som behövs när man dansar kpop!

Ta med: Träningskläder, inneskor och en vattenflaska.

Platser: 25