Hip Hop dans i Lovisa

 

Plats: Harjurinteen koulu, Lovisa
Kl. 11:00-17:00
Adress: 
Bangatan 1

Hiphop är en av flera streetdance dansstilar. Streetdance är ett samlingsnamn för olika starkt kulturbundna dansstilar som uppkommit bland etniska och sexualminoriteter i klubbar och på ”gatorna” i olika städer i USA. Till dessa streetdancestilar räknas bl.a. Hiphop, House, Locking, Popping, Break, Vogue, Waacking och Dancehall. Hiphop dansstilen har uppkommit på 1970- talet i New York City och det är denna stil vi kommer att fokusera på på detta danslabb.

Hiphop tekniken baseras i grund o botten på bounce, rock och groove samt på en mängd olika ”party steps”/ ”foundation steps” eller basrörelser, så som Bart Simpson, Roger Rabbit, Salsa Step, Cabbage Patch, Gucci osv. På danslabbet kommer vi att bland annat att bekanta oss med bastekniken samt lära oss några korta koreografier. Det viktigaste är att alla får vara sig själva, känna sig bekväma oberoende av nivå och att HA KUL.

Klä dig i bekväma, helst eventuellt lite lösa, kläder och inneskor som du kan dansa i och glöm inte vattenflaskan!

Labbledare:  Laura Lindstedt

Laura Lindstedt är en dansare, danslärare och koreograf från Helsingfors, som besitter en mångsidig dansbakgrund men har under åren fokuserat mest på streetdancestilarna. Laura har specialiserat sig på Hiphop och tränar och vidareutvecklar fortfarande aktivt sina kunskaper med att delta på olika Hiphop experters timmar både här i Finland och även utomlands.

Laura har under åren haft stort framgång i Streetdance FM-tävlingar samt andra mindre battle- och lokaltävlingar både som dansare och koreograf och har även samlat på sig erfarenheter inom underhållningsbranschen genom uppträda som bakgrundsdansare för inhemska artister på olika konserter, tv-program och musikvideon. Som Hiphop danslärare har hon fungerat sedan 2013, främst i Esbo och Helsingfors.