Smyckekonst i Jakobstad

Plats: Novia Campus Allegro, Jakobstad

Är du nyfiken på smyckedesign som konstform? I det här labbet ser vi på smycken som arkitektur och skulptur i miniatyr istället för att fokusera på traditionell design. Vi bekantar oss med smyckekonstnärer och deras verk och vi testar olika tekniker och metoder. Vi använder metall men undersöker även hur vi kan göra smycken av vardagliga föremål och material. Efter labbet kan du fortsätta på egen hand men förhoppningsvis ska du också ha med dig hem ett färdigt smycke eller två.

Ta med: Papper, pennor, material eller föremål som man hittar hemma. Man kan bli lite dammig och smutsig, så bekväma kläder som inte är era bästa. Förkläde om man har.

På förhand: Planera gärna i förväg. Rita, klipp, klistra och fundera. Det krävs inga perfekta teckningar men har du idéer så gör en skiss av dem. Rota igenom skåp och lådor. Hittar du något intressant som du vill använda? Ta med dem i så fall! Det är självklart också möjligt att testa sig fram ifall du inte har idéer på förhand.

Labbledare: Malin Winberg

Malin är silversmed och smyckedesigner samt projektledare på Institutionen för kultur vid Yrkeshögskolan Novia. Malin har jobbat med smycken och konst, både som lärare och som konstnär, under många år, främst i Storbritannien.

Antal: 10

Labbet arrangeras i samarbete med Yrkeshögskolan Novia.
Studerande vid andra stadiet: Du kan få en högskolepoäng för ditt deltagande.