Skapa musik i Ableton Live

 

Är du intresserad av att producera musik? Tänk om allt du behövde var ett en dator och ett par hörlurar? Ableton Live är den perfekta plattformen för musiker, artister och DJs. Det är ett fantastiskt verktyg för liveuppträdanden samt för komposition, inbandning, arrangering och mixning.

I labbet får vi med lekfullt experimenterande lära oss hur man samplar och programmerar beats, använder sig av loopar, arrangerar och komponerar melodier och ackord, samt hur man mixar och använder effekter. Bekanta dig med Ableton och det finns inget som kan stoppa dig!

Ta med: Vi kan banda in någons instrument om det går att plugga in såsom en el gitarr, bas, eller synth, så det kan deltagare ta med om de vill.

Labbledare: Vicky O’Neon

London bosatta Vicky O’Neon är multi-instrumentalist, producent, låtskrivare och pedagog från Ekenäs. Hon är delgrundare till föreningarna Rock Donna och Girls Rock London och har jobbat med artister som Hans Zimmer, Clean Bandit och Zara Larsson. Vicky arbetar för tillfället på sitt debutalbum samt skriver musik med det nyskapade bandet Kings Daughters tillsammans med Brian May. Vicky håller även på att lansera en trumshow med fem coola kvinnor som heter Lipstix.

 

 

 

Platser: 12