Tabletop Roleplaying Online

Anmälan öppen till 31.10. Anmäl dig här

Dungeons & Dragons är ett “pen and paper” rollspel, ett spel där man skapar en karaktär i en berättelse, och får spela som den karaktären. Det speciella med rollspel, till skillnad från bordsspel och datorspel, är personen som kallas för Spelledare (SL). SL:s uppgift är att guida berättelsen och se till att spelet fungerar. Bara fantasin begränsar möjligheterna i spelet, till skillnad från t.ex. datorspel, som har en begränsad värld. I rollspel säger spelarna vad de vill göra och SL funderar om det går att göra och beskriver vad som händer. Ofta måste man också rulla en tärning för att se hur det går. Välkomna in i fantasins värld!

Du behöver: Anteckningsbok & pennor, mikrofon, (kamera om man vill), dator eller tablett med internetuppkoppling, ett Twitch eller Google konto, Discord konto.

Digital plattform: Vi spela över Discord

Labbledare: Melvalan Enlund och Jesper Oksanen

Melvalan är matte och fysiklärare i Helsingfors. Hen älskar allt som har med fantasy att göra, och hen spenderar mycket av sin fritid bland rollspel av alla de slag. Rollspel är ett sätt för dem att ge uttryck för deras s.k. ”inre värld” och utforska fantasivärldar med andra.
Jesper är Game Educator på School of Gaming. Han har spelat rollspel sedan han var i lågstadiet, och “pen and paper” i fem år nu. Det är ett sätt för honom att uttrycka kreativa tankar, och att få spela teater med vänner.