Locking and Popping – lördag

Locking and Popping – lördag 

Locking är en streetdansstil som dansas till funkmusik. Den uppkom på USA:s västkust i början av 70-talet. Typiska rörelser för denna rytmiska, energiska dansstil är till exempel lock, point och muscleman. Vi kommer att lära oss grunderna i locking och jobba kreativt med dem, samt studera rytmik och lockingens historia. Poppingen är en gemensam benämning för flera olika dansstilar såsom boogaloo, waving, tutting, gliding och robot. Typiskt för Popping är rörelsens kontinuitet i kroppen likt en kedjereaktion eller som snabba stopp. På lektionerna gör vi rytm; koordination- samt isolationsövningar och dansserier.
Under labbet kommer vi att gå igenom olika grundsteg inom dessa dansstilar, göra freestyle- och samarbetsövningar med fokus på dans. Vi kommer främst att jobba med olika koreografier. Det viktigaste är att alla får vara sig själva, känna sig bekväma oberoende av nivå och njuta av dans.

Sathis undervisar på engelska.

Ta med: Bekväma kläder samt street-tossor / (inneskor)  för inomhusbruk eller dansskor samt knäskydd.

Labbledare: Sathis Hettithanthri

Sathis kommer från Sri Lanka. Han har jobbat över 20 år i Finland och varit verksam i tio år i Raseborg. Sathis har dansat olika streetdansgrenar och nutidsdans i hela sitt liv. Just nu jobbar han som dansdomare i Tv-programmet City of Dance.

”Min karriär som dansare är en stor del av min identitet. Jag lärde mej via dansen att klara mej själv och stå på egna ben, så jag inser betydelsen av konst i livet. Som lärare försöker jag ge eleverna arbetsredskap så att de kan uppfylla sina egna drömmar, samt handleda dem inom dansens värld efter bästa förmåga.”

 

Platser: 24