Låtskrivning & Play with music

Vi delar in deltagarna i två grupper. Den ena gruppen kommer att utforska musikens beståndsdelar, kreativa metoder och musikteknologiska verktyg. Vi skapar ny musik både i grupp som individuellt med målet att alla reser hem med en ny låt i bagaget.

Ta med: Eget instrument (som du kan bära).

I den andra gruppen Play with music gör vi musik utan instrument eller teorikunskaper. Vi gör musik och rytmer med digitala applikationer. Vi upplever hur man improviserar inom musiken och vi tillverkar rytmer med hjälp av en pizza! Vi skapar musik med hjälp av AI, artificiell intelligens. Genom nya program kan man ge instruktioner åt en AI robot som komponerar musiken elektroniskt. I labbet kan vi tillverka musik, rytmer och sound.

Ta med: En bärbar dator eller pad/tablett. Om du inte har eller kan låna en dator eller tablett är det möjligt att låna från labbledaren. Meddela i så fall på förhand.

 Labbledare: Johan ”Nisse” Nybäck och Mats Granfors

”Nisse” är lektor vid Yrkesakademin i Österbotten, låtskrivare och producent med en förkärlek för asiatisk pop. Mats är lektor vid Yrkeshögskolan Novia och projektledare för ett utvecklingsprojekt inom digitala applikationer för musik. Han har jobbat som låtskrivare och idag arbetar han med internationella utvecklingsprojekt bland annat med New York University för att ta fram en applikation där man upplever och lär sig mer om musik med hjälp av färger och ljud.

Antal: 16

Labbet arrangeras i samarbete med Yrkeshögskolan Novia.
Studerande vid andra stadiet: Du kan få en högskolepoäng för ditt deltagande.