Lajv/Levande rollspel i Korsholm

Har du läst en bok eller sett en film och önskat att du var en del av historien? I en blandning av lek, improteater och historieskapande hittar vi lajv/larp/levande rollspel. Det är en mångsidig kulturform där vi gestaltar fiktiva karaktärer i en fiktiv situation. Under lajvlabbet lär du dig vad lajv är och hur man skapar ett lajv. Välkomna med!

Förberedelser: Ta med ett lekfullt och öppet sinnelag, samt bekväma kläder! Vi kommer att göra en del övningar som involverar rörelse.

Labbledare: Julia Vestman och Calle Tengman

Julle (Julia) studerar till dramapedagog i Jakobstad som bäst. Hen älskar att kalla sig själv för en nörd och spenderar mycket tid på olika former av rollspel, teater och konst. Lajvat har hen gjort i just över sex år och det har hjälpt hen utveckla sin fantasi och hitta många nya sidor av sig själv hen inte visste hen hade. Calle är samhällspedagog och dramainstruktör. Rollspel och friluftsliv hör till hans fritid. Lajv har hjälpt honom finna sig själv och att knyta starka sociala vänskapsband. Han anser att det är en givande och mångsidig hobby. Båda är aktiva medlemmar i rollspelsföreningen Eloria.

Antal: 12

Labbet arrangeras i samarbete med Svenska Österbottens Ungdomsförbund (SÖU)