Drag

I draglabbet får du göra en fiktiv mans- eller kvinnokaraktär som du bekantar dig med. Välj det kön som är längst bort från dig själv. Genom att klä på dig könstypiska kläder och förändra ditt utseende med hjälp av smink och accessoarer stiger du in i en helt ny värld. Vi prövar tillsammans genom dramaövningar på stereotypt manligt och kvinnligt uttryck och funderar över hur det ger oss möjligheter eller sätter gränser. Målet är att testa och tillåta och ha kul tillsammans. Ingen förhandskunskap behövs, bara att du är nyfiken på att pröva på drag och fundera lite på vilka könsidentiteter som finns och hur de påverkar oss.

Ta med: Kläder, skor/klackskor, mössa/lippis/smycken. Kläderna m.m. ska vara typiska för det könet du vill testa, dvs. manliga eller kvinnliga. (De manliga kläderna får gärna vara ett nummer större än vad du själv har, de kvinnliga kläderna ska gärna passa.) Smink och accessoarer finns på plats.

Labbledare: Maria Helander och Kim Gustafsson

   

Maria
är dramapedagog och mångsysslare inom teater. Det här är Marias femte draglabb. Kim är skådespelare, sångare och Drag Queen. Kims karaktär Madame De La Menopaux har uppträtt i Finland och runt omkring Europa. Det här är Kims fjärde draglabb.

Platser: 18