Drag

I draglabbet får du göra både en fiktiv mans- OCH kvinnokaraktär som du bekantar dig med. Efter att du testat båda får du välja vilken du jobbar vidare med. Genom att klä på dig könstypiska kläder och förändra ditt utseende med hjälp av smink och accessoarer stiger du in i en helt ny värld. Vi prövar tillsammans genom drama- och teaterövningar på stereotypt manligt och kvinnligt uttryck och funderar över hur det ger oss möjligheter eller sätter gränser. Målet är att testa och tillåta och ha kul tillsammans. Ingen förhandskunskap behövs, bara att du är nyfiken på att pröva på drag och fundera lite på vilka könsidentiteter som finns och hur de påverkar oss.

Ta med: Könstypiska kläder, skor och klackskor, mössa/lippis/smycken m.m. för att skapa både en manlig OCH en kvinnlig karaktär. De manliga kläderna och skorna får gärna vara en storlek större än vad du själv har, de kvinnliga kläderna och skorna ska gärna passa. Smink, hår och accessoarer finns på plats.

Labbledare: Maria Helander och Kim Gustafsson

Maria är dramapedagog och mångsysslare inom teater. Kim är skådespelare, sångare och Drag Queen. Kims karaktär Madame De La Menopaux har uppträtt i Finland och runt om i Europa.

Antal: 16