Brodering

Alla har sett broderade budskap hänga hemma hos en äldre släkting i stil med ”borta bra men hemma bäst” eller ” En dag i taget”. Glöm dessa. Nu har vi möjligheten att skapa något helt annorlunda! Korsstygn eller vanliga stygn, franska knutar och roliga material. 

I labbet kommer vi att skapa konstverk i textil som blandar olika tekniker i brodering. Vi låter oss inte begränsas av regler om hur ett broderat verk skall se ut, utan rotar fritt bland materialen som finns framme och låter fantasin flöda. Det kan bli en figur med broderade detaljer eller en väggbonad med ett budskap ( ”krossa patriarkatet”,” Inte din lilla gumma!” Eller ”Rainbow is the new black”.) I denna verkstad varierar resultaten men det är resan dit som räknas. Temat är fritt men vi ifrågasätter det gamla och hittar på nya uttryckssätt. Vi kan använda material som tyg (linne, bomull, återvunnen spets mm), garn, mouline tråd, paljetter, pärlor mm. 

Labbledare: Tanja Is

Tanja Is är visuell konstnär och guldsmed bosatt i Ekenäs som arbetar över alla gränser inom konstfältet. Hon arbetar som illustratör, smyckeskonstnär, bildkonstnär samt verksamhetsledare på Fotocentrum Raseborg. Hon inspireras av ökenlandskap, död och förruttnelse, ritualer och mystik samt att experimentera med olika material och tekniker.

Platser: 16