Välkommen till Kulturkarnevalens hemsida!

I väntan på Kulturkarnevalen 2019 kan du här bekanta dig med material från tidigare år och information om karnevalen och dess historia. Information om Kulturkarnevalen 2019 dyker upp här senare under året!

Vad skall man ta med sig?

Gott humör, sovsäck, liggunderlag, dyna och toalettsaker. Deltar du i ett rörelselabb; ta med bekväma kläder och lämpliga skor. Om det är något annat speciellt som behövs i just ditt labb så kan du läsa om det i labbeskrivningen på webben.

Obs! Du som reser med färja:
Du måste kunna legitimera dig med giltig ID-handling, till exempel: körkort, pass, FPA-kort med fotografi, för unga under 15 år även FPA-kort utan fotografi, identitetskort med fotografi

Jag bor på karnevalsorten, får jag övernatta på kulturkarnevalen?

Självklart! Välkommen!

Jag har inte möjlighet att komma på torsdagskvällen (8.11) till kulturkarnevalen, är det okej om jag kommer på fredagsmorgonen (9.11)?

Ja, det går för sig om du bor på Åland. Alla deltagare som kommer från fastlandet skall komma med färjan som lägger ut från Åbo på torsdagskvällen. Kulturkarnevalen invigs fredag kl. 11.30.

Hur är inkvarteringen ordnad?

Deltagarna övernattar i klassrum i Övernäs skola. Det finns flick- pojk- och samrum. Deltagarna uppger vid anmälan om man vill sova i flick- pojk- eller samrum. Det finns uppgett max. antal platser per rum. Således inga överfulla rum (det är även brandmyndigheternas direktiv).

Har man fritid?

Kulturkarnevalen är fritid och på kvällarna arrangeras olika kvällsprogram. Du väljer själv vad du vill delta i. Men lördagens karnevalsfest, den vill man inte missa.

Finns det duschar?

Det finns det, men det finns inte hur många som helst…så förbered dig på att du ibland måste vänta på din tur.

Finns det vege- och veganmat?

I samband med anmälan meddelar du dina önskemål.

Får man byta buss?

Vid anmälan har du uppgett var du stiger på bussen. Helst vill vi att du håller dig till det (ingen vill åka i en överfull buss). Men vi brukar inte heller vara omöjliga så om du kommer att stiga på bussen på annan plats än du uppgett vid anmälan, kan du själv korrigera det i din anmälan fram till ett visst datum i oktober. Efter det meddelar du arrangören: info(at)kulturkarnevalen.fi och vi meddelar vidare till busschauffören och bussvärden.

Behöver jag ta pengar med mig?

Egentligen inte. Men om du vill kan du ta med lite fickpengar. Ta inte stora summor! Du ansvarar själv för dina pengar och värdeföremål som du tar med dig.
Ibland brukar skolans elevkår ordna försäljning av något smått och gott. Men i så fall får du närmare info om eventuell försäljning i infobrevet som alla anmälda får.

Vad händer om jag blir sjuk?

Vi har personal som tar hand om dig och kollar hurdan hjälp eller vård du behöver. Vi ser till att du får hjälp och tas om hand av professionella inom hälsovård. Om du måste åka hem ordnar vi det på ett tryggt sätt.

Jag är funktionshindrad, får jag ändå delta?

Givetvis. Kontakta oss arrangörer och berätta för oss vad det handlar om. Uppge också i anmälan om det är något speciellt du behöver extra hjälp med. Så skall du se att det ordnar sig.