Designa Kulturkarnevalens tygkasse 2023

Kulturkarnevalen arrangerar en tävling för att designa karnevalskassen för karnevalen 2023. Tävlingen riktar sig till ungdomar som går på högstadiet och andra stadiet in Finland

Kulturkarnevalen har som tradition att varje år sedan starten 2003 ge sina deltagare en tygkasse som representerar karnevalen det året. Eftersom att vi 2022 firar 20-årsjubileum vill vi ge ungdomar runt om i Svenskfinland möjligheten att påverka hur karnevalskassen 2023 ska se ut. Om du eller din kompis är kreativa, konstnärliga, eller bara har en bra ide på hur karnevalskassen 2023 ska se ut så är detta din chans.

Vi vill att du ska designa en framsida och baksida för kassen. Designen måste innehålla “Kulturkarnevalen” och “2023”. Ytan du ska designa mäter ungefär 210 x 297 mm (A4). 

Vi tar emot verk i både traditionella medier (färgpenna, vattenfärg, tusch, etc.) och digitala medier. Kom ihåg att designen ska vara tydlig och använda klara färger så att den ser bra ut i tryck. Om du bestämmer dig för att använda traditionella medier önskar vi att du designar på ett A4 ark och att designen fyller ut majoriteten av pappret. Du skickar in ditt verk till Kaserngatan 1D 65–66, 00140 Helsingfors. Märk ditt bidrag med “Karnevalskassen 2023”. 

Om du bestämmer dig för att använda digitala medier önskar vi att ditt verk mäter 210 x 297 mm, har upplösningen 300 dpi och färgprofilen CMYK. Vi föredrar att formatet du använder är .esp (eller något annat vektorbaserat filformat). Vi accepterar också .jpg, .jpeg, .png eller .pdf filer. Du skickar in ditt digitala bidrag till [email protected] och märker det med “Karnevalskassen 2023”.

Det vinnande bidraget väljs av en jury bestående av representanter från Kulturkarnevalens styrelse och anställda. Det vinnande bidraget får 150€ och andra och tredje pristagarna vinner två biobiljetter var till valfri bio i Finland. 

För att delta måste du gå på högstadiet eller andra stadiet in Finland. 

Sista dagen att delta är den 31.12.2022. Om du skickar ditt bidrag via post måste dagen du postar brevet vara senast den 31.12.2022. Vi förbehåller oss rätten att förlänga tävlingsperioden vid behov. 
 


 

Bubble character