Prova på scouting och bågskytte

PROVA PÅ SCOUTING
Fredag – lördag kl. 12.00

Labbledare: Jesper, Wiljam och Vera Sundström

I labbet får du prova på att sova i tält, vi kommer att sova i halvplutonstält med kamin (fre-lö). Du får pröva på lägerliv genom geocaching, göra upp eld och att laga mat utomhus. Kom med i detta labb om du vill träffa nya vänner och lära känna naturen.

TA MED: Kläder enligt väder (som tål lite äventyr), ordentliga skor, sovsäck, liggunderlag, matkärl (mugg, djup tallrik och bestick), ficklampa, powerbank

Jesper är kårchef för scoutkåren Spejarna i Gamlakarleby medan Wiljam och Vera har andra ledaruppdrag inom kåren. Tillsammans har de flera årtiondens erfarenhet inom scouting.

PLATSER: 15

Scouting:  små och stora äventyr som du kan uppleva med dina vänner. Verksamheten sker både ute och inne. Inom scouterna får du till exempel spela, tillreda mat, göra utflykter i naturen, delta i läger och vandra. En viktig del är gemenskapen där ingen blir lämnad utanför och tankesättet “learning by doing” som genomsyrar hela verksamheten. 

 

BÅGSKYTTE
Lördag kl. 13.00-17.00

Labbledare: Markus Nikkanen och Ann-Charlotte ”Lotta” Biskop-Grahn

Bågskytte är en sportgren som passar alla, oberoende av ålder eller kön. Deltagarna får lära sig grunderna i bågskyttetekniken. Vi börjar med en kort teoridel, bl.a. trygghets- och säkerhetsåtgärder och har en genomgång av utrustningen och Recurvebågens delar. Vi tränar skyttet i olika moment och övningar.

TA MED: Bekväma skor och långärmad tröja

Markus och Lotta representerar Bågskytteföreningen Achilles rf i Karleby.  Markus är en ung lovande bågskytt, som började som junior år 2011. Lotta hittade grenen först i vuxen ålder år 2005. De har sammanlagt ca. 30 st. Finska mästerskapsmedaljer i olika valörer från de sex senaste åren, både individuella och från lagtävlingar. Markus har även några medaljer från Nordiska Mästerskapen och Lotta en bronsmedalj från European Masters Games. De har flera gånger representerat Finlands landslag i internationella tävlingar såsom EM, VM och World Cup-tävlingar.

PLATSER: 15