Pop-produktion

Labbledare: Jonas Olsson

Labbet är för dig som sysslar med pop-produktion. Deltagarna delas in i grupper där de under handledning producerar en poplåt på sina egna laptops. Labbledaren har med demos och sångspår med 4-5 färdiga låtar. Labbet består av två delar. På fredagen plockar vi isär pop-produktion i allmänhet. Vi funderar vad man vill uppnå med produktionen och sedan lär sig verktyg för att nå dessa mål. Vi tittar in på ett par stora finska hits, analyserar Pro Tools – filerna och ser hur arrangemanget är uppbyggt.
På fredag eftermiddag delas deltagarna in i små grupper, varje grupp väljer en låt att jobba med och de sätter upp den på sitt arbetsutrymme. På lördag jobbar grupperna med produktionen. Labbledaren följer med och styr arbetet i grupperna. På lördag eftermiddag samlas deltagarna för lyssning och diskussion.

TA MED: laptop med musikprogram (Ableton, Logic el. dyl), eventuellt ditt instrument eller annat du behöver när du skapar musik.

Jonas är en finsk producent/låtskrivare, numera bosatt i Borgå. Han jobbar med många finska artister i sin studio i Helsingfors. Jonas har skrivit låtar till eller jobbat som producent åt bl.a. Robin, Nikke Ankara, KUUMAA, Pauli Hanhiniemi, Amorphis, Jesse Kaikuranta.

PLATSER: 12