Somehit!

Labbledare: Christoffer Strandberg, Yle X3M

Hur är jag rolig på some? Kan jag genom humor också prata om viktiga saker? Kan jag påverka, kanske till och med förändra världen på sociala medier? Alla vi som hänger på t.ex. Instagram, Youtube och Snapchat vet att svaret är: ja!

I Somehit-labbet gör vi just somehittar, alltså videor och bilder. Vi tittar på hur andra gör och testar på olika sociala medier. Vi går igenom hur man skapar en viral hit: från idé, till inspelning och publicerande. Det är förstås frivilligt att publicera innehåll i sina egna somekanaler, det är inget måste för att kunna delta i labbet.

Vår viktigaste uppgift är ändå att ha roligt tillsammans!

TA MED: Om du har en smarttelefon får du väldigt gärna använda dig av den under labbet. Det är ändå inget måste. Christoffer kommer att ha med både en smarttelefon och en dator som vi kan använda oss av. Du behöver heller ingen tidigare erfarenhet, bara nyfikenhet och humor.

Christoffer är utbildad skådespelare som också skrivit och regisserat ett flertal pjäser. Han har också dubbat flera animerade serier och filmer, så som Muminfamiljen på Rivieran. Christoffer är också ståupp-komiker, imitatör och programledare. Just nu skapar han innehåll till Yle X3M:s Youtube, Snapchat och webbsidor.

PLATSER: 12

Labbet sker i samarbete med Radio x3M