e-Sport

 

Labbledare: Jenny ”NapuliX” Kåla, Björn Nylund, Karl Ögland 

Labbet består av föreläsning och diskussioner samt arbete hur vi kan utveckla oss och vår hobby. Det är Jenny ”NapuliX” Kåla som tillsammans med Yrkesinstitutet Prakticum som lär dig bli en bättre e-Sportare. Den praktiska delen är fokuserad på hand-öga koordination, reflexer och spelare vs spelare utmaningar.

TA MED: Bekväma kläder, träningskläder både inne/ut, skriftliga intyg av vårdnadshavare eftersom vissa spel kan ha åldersgränser, t.ex. Counter-Strike.

Jenny jobbar med marknadsföring i Karleby. Hon har spelat CS i 15 år och tävlat i både tjej- och mixlag i olika turneringar, också utomlands.
Björn är idrottskoordinator på Prakticum och ansvarig för skolans idrottsprofilering och skolidrott. Björn har varit tränare i olika sporter i ca. 25 år och han utbildar tränare för finska handbollsförbundet.
Karl jobbar som stöd- och resurslärare på Prakticum. Han har använt spel i undervisningen sedan 2012, Minecraft sedan 2013 och han är intresserad av spelbaserat lärande.

PLATSER: 16
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Det uppmärksammas också i Finlands hundraårsjubileum, http://www.tasaarvo100.fi/100-tasa-arvotekoa/ylavalikko/pa-svenska/ Vi hoppas att många tjejer anmäler sig!

Labbet sker i samarbete med Yrkesinstitutet Prakticum