Jag bor på karnevalsorten, får jag övernatta på kulturkarnevalen?

Självklart! Välkommen!

Jag har inte möjlighet att komma på torsdagskvällen (16.11) till kulturkarnevalen, är det okej om jag kommer på fredagsmorgonen (17.11)?

Ja, det går för sig. Labbarbetet börjar fredag kl. 9.30 men alla deltagare samlas kl. 8.30 till en gemensam samling. Men du skall meddela arrangören om du kommer senare. Vi informerar labbledaren om du av någon anledning blir sen till labbet.

Hur är inkvarteringen ordnad?

Deltagarna övernattar i klassrum i olika skolor. Det finns flick- pojk- och samrum. Deltagarna uppger vid anmälan om man vill sova i flick- pojk- eller samrum. Det finns uppgett max. Antal platser per rum. Således inga överfulla rum (det är även brandmyndigheternas direktiv).

Har man fritid?

Kulturkarnevalen är fritid och på kvällarna arrangeras olika kvällsprogram. Du väljer själv vad du vill delta i. Men lördagens karnevalsfest, den vill man inte missa.

Vad skall man ta med sig?

Åtminstone gott humör, sovsäck, liggunderlag, dyna och toalettsaker. Deltar du i ett rörelselabb; ta med bekväma kläder och lämpliga skor. Om det är något annat speciellt som behövs i just ditt labb så kan du läsa om det i labbeskrivningen.

Finns det duschar?

Det finns det, men det finns inte hur många som helst…så förbered dig på att du ibland måste vänta på din tur.

Finns det vege- och veganmat?

I samband med anmälan meddelar du dina önskemål.

Vem får åka tåg till och från Karleby?

Det gäller dem som är 1) bostatta  i Östnyland (Kotka, Lovisa, Borgå, Sibbo). Dessa åker först bekostad KK-buss från hemorterna till Helsingfors.  2) bosatta i Helsingforsregionen (Vanda, Esbo, Grankulla, Kyrkslätt). Dessa tar sig själva till Helsingfors för att åka KK-tåg. För övriga karnevalare koordineras busstransporter från olika orter.

Får man byta buss?

Vid anmälan har du uppgett var du stiger på bussen. Helst vill vi att du håller dig till det (ingen vill åka i en överfull buss). Meddela i god tid till arrangören info(at)kulturkarnevalen.fi, om du av någon anledning byter hållplats.

Behöver jag ta pengar med mig?

Egentligen inte. Men om du vill kan du ta med lite fickpengar. Ta inte stora summor! Du ansvarar själv för dina pengar och värdeföremål som du tar med dig.
Ibland brukar skolans elevkår ordna försäljning av något smått och gott. Men i så fall får du närmare info om eventuell försäljning i infobrevet som alla anmälda får.

Vad händer om jag blir sjuk?

Vi har personal som tar hand om dig och kollar hurdan hjälp eller vård du behöver. Vi ser till att du får hjälp och tas om hand av professionella inom hälsovård. Om du måste åka hem ordnar vi det på ett tryggt sätt.

Jag är funktionshindrad, får jag ändå delta?

Givetvis. Kontakta oss arrangörer och berätta för oss vad det handlar om. Uppge också i anmälan om det är något speciellt du behöver extra hjälp med. Så skall du se att det ordnar sig.